sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Urhea lassie

Colliepojan viikonloppu on ollut kovin toiminnantäyteinen. Perus tallikoiran viran ohella lauantaina kutsuivat agilityn epikset ja tänään sunnuntaina oli vuorossa susitesti.

Epikset menivät 2 viikon treenitauon jälkeen juuri niin kuin oletinkin. Kundi oli ratketa riemusta kun näki radan ja vauhti oli tolkutonta ja pysähtyminen kontakteillekkin meinasi unohtua. Rata oli tasoltaan n. 2 luokan ratoja vastaava ja colliemies selvisi siitä varsin hyvin, jos pieni hitunen oltaisi saatu keskittymistä mukaan. Lopputuloksena parit HYLlyt sillä korjasin herran kontakti ja keppi kaahotukset, kun nyt kerta epiksissä oltiin.Oli kuitenkin taas miljoona ja yksi asiaa joihin olin radalla tyytyväinen, etenkin Kundin herkkään ohjauksen lukuun ja aina yhtä iloiseen asenteeseen.

Tänään colliepoika kohtasi konesuden Yyterin ratsastuskeskuksen maneesissa. Jäljelle Kundi lähti tuttuun tapaansa heti ja reaktio jälkeen oli voimakas. Sitten tulikin se vaihe kun mammalta meinasi leukaluu pudota maneesin hiekkapohjaan. Suden tultua näkyviin lassie lähti suoraan petoa kohti ja aloitti testaajan sanoja lainatakseni kovin katu uskottavan haukun ja pisti pedolle tosissaan hanttiin.



Osa- alueet

Reaktio hajujälkeen: Voimakas, lähtee jäljelle
Reaktio nähdessään pedon: Siirtyy omistajan ja pedon väliin, aloittaa haukun heti
Koiran toimintakyky pedon liikkuessa: Suuri
Rohkeus: Suuri ( tiivis katsekontakti)
Taistelutahto: Suuri, tekee valehyökkäyksiä, mutta pitää kuitenkin turvallisen etäisyyden
Väistöliikkeet/ ketteryys: Keskitasoa

Testaaja kehui Kundia kovasti. Kundi on kuulemma todella kova, terävä ja toimintakykyinen koira joka ei anna kenen vaan tehdä itselleen mitä vaan. Paukkuja riittää vaikka mihin ja tämä lassie kuulemma pitää sudet metsässä ja mamman turvassa. On se vaan hieno mies<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti