sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lieto liito vol.2

Tänään sunnuntaina auton nokka osoitti jälleen kohti Lietoa ja ATT:n agilitykilpailuja. Treenit jäivät vähäisiksi, mutta luotto colliepojan taitoihin on aina kova.

Ensimmäinen rata osoittautui nopeudessaan ja muutamassa tiukassa kurvissaan yllättävän haastavaksi. Kun Kundi vielä tärinöissään varasti lähdöstä, olin auttamatta myöhässä. Tuloksena 10 ratavirhettä ja sija 8/30. 15 koirakkoa saivat radalta HYLlyn joten en ollut ainoa joka totesi radan haastavaksi.


Toinen rata sujui jo paremmin ja Kundikin alkoi olemaan sellaisessa mielentilassa että kuuntelu alkoi onnistumaan. Mutta jälleen kerran meitin pirullisen innokas colliemies varasti lähdöstä. Tietääpä taas mitä treenataan. Puomin kontaktipinta osoittautui jälleen kerran meille liian lyhyeksi ja tämän harmittavan kontaktivirheen takia toinen sija ja LUVA vihelsivät mennessään ja vaihtuivat sijaan 6/36.


Viimeinen rata olikin sitten jopa itselleni yllätys. Puomin kontakti otettiin ylitsevuotavan tarkasti ja loppu sujuikin kuin itsestään. Tuloksena ensimmäinen 0 rata ja LUVA sijalla 3/33. Kyllä mie meinasin romahtaa.Kyseessä kuitenkin 6. virallinen rata ja toiset kilpailut. Takana parin vuoden agility tausta ensimmäisen koiran kanssa. Eikä jääty voittaneille bordercollieille kuin noin 3 sekuntia. Ohjaaja treenaa itseään iskuun ja nuo 3 sekuntia ovat kirittävissä.


Saattaa olla että maaliskuu elellään kisojen osalta hiljaiseloa ja totutellaan uuteen päivärytmiin uuden perheenjäsenen myötä. Perjantaina taloon muuttaa Kundin siskonpoika, joten viimeistään silloin lisää tämän talouden kuulumisia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti