sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Koejännitystä

1v 7kk
 Jälleen pientä taukoa kirjoittelussa, laitettakoon tällä kertaa vaikka tämän pimeän ja vesisateisen marraskuun ankeuden ja kasaantuneiden koulutöiden piikkiin.

Päivät ovat kuluneet tavalliseen tapaan eikä mitään sen kummallisempia sattumuksia ole eteen tullut. Toko koe se vain lähestyy ilkeästi ja pientä jännitystä alkaa olemaan ilmassa. Tässä pätee sama kuin agissakin, koira osaa minä en...

Isäntä on Kundin kanssa treenaillut jonkin verran toko touhuja muun yleisen kohelluksen ohella ja täytynee myöntää että collie tekee kyllä hienosti.( Mukavaa välillä olla katsojan roolissa) Agitreenien yhteydessä (jotka menivät hienosti, mutta ei niistä sen enempää kun tuntuu tämä blogi menevän kovin tortain liitotreenien ylistämiseksi) käytin hyväkseni kaikki tilanteet paikkiksen treenaamiseen ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt kun Kundi makasi paikallaan huolimatta siitä, että itse juoksin ympäri hallia rataan tutustumassa ja vieressä maannut koirakin taisi pariin kertaan siitä lähteä radalle katselemaan. Ja huomioidaan tässä kohtaa että viimeksi on tehty paikkista edellisessä kokeessa kesällä. Myös ottamani seuruu pätkä toimi hienosti ja hyvällä kontaktilla. Jos vain tämä tekemisen taso säilyisi kokeesen ( eli ohjaaja ei jännityksellään pilaa koko hommaa) niin saatan elätellä pieniä toiveita ALO 1 tuloksesta ( viime kokeessa toheloin itse seuraamisen kanssa).

Pieni tiivistelmä siitä mitä tavoitellaan:

  • Paikkis: Sujuu jos on sujuakseen. Tiukka tuijotus niin eiköhän se siitä =D

  •  Seuraamiset: Toivottavasti jotain muuta kuin sitä viimekertaista "metsälenkkiä". Jos osaan pyytää niin saatetaan päästä ihan kohtuulliseen tulokseen, koira osaa kyllä mutta mamma tunnetusti säheltää minkä kerkiää...

  • Jäävät liikkeet: Toimivat molemmat hyvin taas kun ohjaaja keskittyy. Maahanmeno parempi, mutta tietysti hiottavaa on molemmissa paljon. Viime kokeessa alun seuraaminen oli se isoin ongelma.

  • Luoksetulo: Sujuu ihan kivasti ja vauhtia ollaan saatu lisää. Perusasento menee siinä riemussa helposti vinoon, mutta eiköhän sekin saada kuntoon.

  • Hyppy: Tulee olemaan täysi arvoitus mitä tapahtuu. Toivottavasti päästään johonkin kokeilemaan ennen koetta, muuten mennään asenteella " sujuihan se viimekskin"


Lopuksi kuvamateriaalia colliepojasta kera kavereiden. Talliralli viimeisen päälle:

 

 




 


 
 

3 kommenttia:

  1. IHANIA KUVIA! KOMEALLE KUNDILLE PALJON TERVEISIÄ JA ILOISTA JOULUN ODOTUSTA TEILLE KAIKILLE :) t.Soile ja karvakorvat

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Terveisiä Soilelle ja muulle laumalle ja iloista joulun odotusta! Terveisin Kundi ja hoviväki =)

    VastaaPoista