maanantai 26. elokuuta 2013

Käyttäytyminen kunnossa

Nyt on testailtu käytöstapoja BH kokeen merkeissä. Järjestäjänä Kankaanpään seudun Kennelyhdistys. Tuomarina Mia Sandelin.

Siellä se makoilee
Tottisosuudella Kundi päätyi ensin paikallamakuuseen, toisen koiran suorittaessa liikekaaviota. Lähtökohdat kokeelle olivat miellyttävät... Ensinnäkin ajoimme paikkaa etsiessämme useampaan kertaan harhaan, ja olimme koepaikalla n. klo 10.00, eli kokeen alkamisaikaan. En ehtinyt herättelemään "tottisintoista" koiraani juuri ollenkaan ja itse olin jo varmiiksi hermostunut ja päälle vielä se kaamea jännitys.

Paikkis on Kundille onneksi helppo homma. Vaikka koira oli jo valmiiksi "haahuilu" tuulella lepytellessään hermostunutta mammaa meni se käskystä terävästi maahan ja siellä viihtyi rauhallisesti tuomarin mukaan kovin tylsistyneen oloisena koko suorituksen ajan. Sivulle nouseminenkin oli hieno ja terävä.

Kaavio osuus olikin sitten täysi katastrofi. Kundi "metsälenkkeili" seuraamisen sijasta ja lepytteli kovasti mammaa hiippailemalla perässä. Jäävät liikkeet onnistuivat sitten paremmin ja luoksetulo oli jo oikeastaan kivaa katseltavaa. Tässä vaiheessa olin jo varma että ketuiksi meni, eikun syyskuussa uudestaan.
Kiitokset haukulle tottisosuuden jälkeen
Mutta koska onnistuin ahdingossani muistamaan kaavion ja koira osoitti kuitenkin tahtoa tehdä kanssani töitä ja tarkkaa ohjaajan mielialojen lukutaitoa, sekä paikkiksen ja jäävien liikkeiden turvin saatiin tottisosuudesta hyväksytty tulos. Huojennuksen määrä oli suuri.

Kaupunkiosuus olikin sitten helppo homma, keskustassa kun muutenkin asutaan. Kundia kiinnostivat Kankaanpään keskustan hajut niin kovasti, että vastaan tulevat häiriötekijät jäivät vallan huomaamatta. Tuomari totesikin että taidatte olla kovin kokeneita taajama lenkkeilijöitä.


Kaikista toheloinneistani huolimatta nyt on siis tämän kesän tavoitteet täytetty. Kundilla on kasassa niin TK1, kuin BH tunnuskin. Kiitos vielä järjestäjille sekä tuomarille Mia Sandelinille.



Colliepoika<3

1 kommentti: