sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Rauman saalis

Käväisimme Kundin kanssa Rauman käyttö- ja seurakoirien järjestämissä iltakisoissa. Ensimmäistä kertaa sain ilmoittaa koirani maxi2 luokkaan ja kyllä sitä ilmoittautumista hymyssäsuin tuli täytettyä. Reissuun lähdettiin tavoitteena tehdä siistejä, vauhdikkaita ja kontaktivirheettömiä ratoja ja katsoa mihin se riittää.

Ensimmäinen rata tuntui jo tutustumisessa mukavalta, kun jätti huomiotta se, että radalle oli saatu aseteltua kaikki kontaktiesteet. Ohjaajan piikkiin meni kiellosta kerätyt virhepisteet, kun päästin Kundin livahtamaan putkesta kohti A-estettä. Rata sujui muuten oikein mallikkaasti ja lassiepoika oli hyvässä vauhdissa ja hyvin kuulolla. Meidän vauhti riitti sijalle 3.


Toinen illan rata olikin ohjaajan mieltä aina lämmittävä hyppyrata. Muutamaa kinkkistä kohtaa ja viimeiseksi esteeksi laitettua okseria lukuun ottamatta oli tämäkin rata varsin mukavan oloinen. Lassie starttiin ja menoksi.  Ohjaajalta edelleen luokattoman huonoja ohjauksia, mutta onneksi Kundi korjaa uskomattoman nopeasti ohjaajan hitaista ohjeista huolimatta. Puhdas rata takana, putkesta kohti kahta viimeistä hyppyä, kunnon käskytys okserille ja... Kolikolikoli, vaan rima pysyi ylhäällä ja 2- luokan ensimmäinen LUVA kolahti colliepojan tilille.

Vauhtia saadaan vielä lisää kun ohjaaja alkaa liikkua rohkeammin ja uskoo siihen, että Kundi osaa ihan itse hypätä vaikken olisi vieressä katsomassa.  Kontakteille tarvitaan varmuutta, mutta sitä saadaan vain kisaamalla. Kalenteriin onkin katsottu startteja niin Seinäjoelle, Raumalle kuin Tampereen Agirotuunkin. Kundi pääsee myös vuoden tauon jälkeen edustamaan nahkacollieita Agirodun joukkoekisaan. Siihen asti tiukkaa treeniä ja nauttikaa kesästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti