maanantai 17. elokuuta 2015

Valoa risukasaan

Mätsäri ja Rauman agikisat ovat taaksejäänyttä elämää ja mukaan jäi lukuisten onkelmien lisäksi myös jotain positiivista.

Hyväntekeväisyys match show keräsi melkoisen määrän kävijöitä ja kehiin ilmoittautuneita koirakoita. Noin 120 ilmoittautuneen joukosta Kenny jäykisteli itselleen Sin, ei sij. tuloksen. Pikkulassie käyttäytyi todella mallikkaasti ihmis- ja koira vilinän keskellä, mutta kahden muun koiran välillä sattunut välien selvittely sai pikkulassien jännittymään ja tässä tilassa edes allekirjoittaneen palkkanamit eivät kelvaneet. Kehässä pitkään paikallaan könöttely oli hankalaa, sillä Kennyn mielestä, joku iso paha koira saattoi syödä heikäläisen millä hetkellä hyvänsä. Tästä pitäisi arkajalan kanssa päästä eroon, mutta kysymys kuuluukin että miten. Treeniä treeniä.



Kundin Rauman reissu alkoi loistavasti.Verkka- alueella herra suoritti kaikki esille laitetut esteet mallikaasti, tarkasti ja virheittä. Jopa kontaktit sujuivat nappiin vaikka miten allekirjoittanut yritti kirittää. Elikkä hyvällä fiiliksellä rataan tutustumaan, ja haastavasta radasta huolimatta luottavaisin mielin koiran kanssa lähtöpaikalle ja... Herra varastaa startista ja hyppää toisen esteen väärään suuntaan...Lähdin kuitenkin suorittamaan rataa loppuun, mutta eipäs ollut kontakteista tietoakaan ja puomilta tultiin alas puolesta välistä alastuloa. Takaisin verkka- alueelle ja kontaktille ja... Kundi tekee todella hyvän puomin ja A:n vaikka miten olisi kirittänyt.

Toisen startin hyllytin itse väärällä ohjauksella, jolla sain Kundin hyppäämään saman esteen takaisin. Täysin ohjaajan piikkiin tämä(kin). Rataa lähdettiin silti taas juoksemaan läpi, ja jälleen kerran toistui tämä kontakteilta sikailu. Puomin uusimme radan lopusta ja toisella kerralla siitä saatiin edes sinnepäin suoritus.


Katsomon puolella raaputin pääni puhki miettiessäni tätä kontaktiasiaa. Treeneissä kontaktit ovat sujuneet melkos hyvin, ja veryttelyssä ne olivat mallillaan. Radalle mentäessä homma vaan leviää käsiin. Tietysti Kundi kerää kierroksia ja itsekin varmasti tiedostamattani jännitän, mutta mutta... Tässä kohtaa huojentavaa oli, että jäljellä oli enää hyppyrata, eli ei huolta kontakteista.

Jo tutustumisessa oli mukava huomata, että rata oli hieman helpomman oloinen mitä aikaisemmat kaksi. Ensimmäisenä ajatuksenani olikin " kuinka tyhmältä näyttää kun tämäkin hyllytetään. Kai se nyt ainakin kepeiltä vitosen ottaa ellei muuta".  Eikai muuta kuin koira istumaan lähtöön ja itse oikealle paikalle, käsky ja... Sehän lähti sujumaan! Oma fiilis oli melkein yhtä hyvä ja luottavainen kuin treeneissä. Hieman ylilyöviä varmisteluita muutamassa paikassa, jotka näkyivät ajassa, mutta muuten suht sulava ja helpolta tuntuva rata. Ja maalissa tajuttiin, että sehän oli puhdas! Hyppäri 0, LUVA ja toinen sija. Tästä on hyvä jatkaa! Suunta Sastamalan agiradoille 29.8, josko sieltä irtoaisi puuttuva nolla ja menolippu kakkosiin. Paistaa se päivä joskus risukasaankin, vaikka LUVA:n lisäksi viime viikon koirailut jättivät jälkeensä melkoisen kasan ratkaistavia ongelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti