torstai 16. toukokuuta 2013

Taippari ja muuta touhuilua

Taas on kulunut aikaa siitä kun viimeksi olen kerennyt kuulumisia päivittämään. Kerrottavaa on siis senkin edestä.

Match show Noormarkussa ei ollut kovinkaan suuri menestys huolimatta siitä että saimme katkaistua sinisen nauhan kierteen ja saimme vaihtelun vuoksi punaisen. Nauhakehässä Kundi ilmeisesti haistoi edessä olleen nartun ja aloitti sellaisen soolokonsertin että kuuli koko kylä ja naapurikunnatkin. Tilannetta lähdimme  korjaamaan Kokemäen mätsäriin 11.5, josta upealla rauhallisella ja ennen kaikkea hiljaisella käytöksellä irtosi isojen aikuisten PUN3 sija. Tästä kohti Harjavallan näyttelyä, jonka lippulaput kolahtivatkin tänään postilaatikosta. Jännittäminen alkakoon.

15.5 Vierailimme treenikaverini kanssa Somerolla paimennustaipumuskokeessa ( edelleen kamala sanahirviö) Kundin läpi pääseminen jäi pienestä kiinni 2,67/3 keskiarvolla. Tuomarin kommentit olivat suurimmaksi osaksi hyvin positiivisia, ja ainut ongelma olikin se että kauempana ohjaajasta toimiessaan Kundi mielummin räjäytti lauman ja lähti iloisesti jahtaamaan yksittäistä lammasta. Yleiskommentti kuului kutakuinkin näin " Hyvä koira, enemmän lammaskokemuksia niin keräämisote vahvistuu" Suositellaan uusintakoetta.
Itse olin positiivisesti yllättynyt Kundin kiinnostuksesta lampaita kohtaan ja siitä kuinka se heti lähti tekemään "vaistojensa varassa" jotain mitä ei olla koskaan aikaisemmin tehty. Elikkä tarkentaakseni Kundi ei ole koskaan aikaisemmin nähnyt lampaita ( paitsi n. 20s aidan takaa viime kesänä ja silloinkin ne olivat hurjia ja pitivät pahaa ääntä). Luvassa siis uusinta taippari jahka mahdollisuus aukenee.

Ensimmäiset jäljetkin on tullut ajettua.  UPK:n jälkiporukan kanssa ollaan kokoonnuttu nyt 2 kertaa ja täytyy kehua että colliepoika on kyllä elementissään näissä nenähommissa. Erittäin tarkka, rauhallinen ja keskittynyt ovat olleet ne adjektiivit joita Kundi on saanut osakseen. Ihka ensimmäinen peltojälkikin sujui treenien vetäjän mukaan kuin vanhalta tekijältä. Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti