keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Epistelyä

18.5. lähdettiin Kundin kanssa kisailemaan PAHA:n järjestämiin agilityepiksiin, joka oli samalla PAHA CUP:in ensimmäinen osakilpailu. Hellettä piti ja etukäteen mieteinkin Kundin jaksamista, etenkin jos kauhean kauan täytyisi odotella. Turhaa oli pelkoni, nimittäin koko mölliluokassa oli osallistujia n. 6kpl ja Kudin kanssa saimme yksin edustaa maxi luokassa.

Varmasta palkintosijasta huolimatta harmitti niin pirusti kun itseään vastaan joutui kisailemaan. Jokin vertailukohde olisi ollut kiva, oltaisiin vähän pystytty arvioimaan omaa edistymistä. No mutta eí sovi valittaa.

 
Asiaan, osallistuttiin Kundin kanssa siis mölliluokan hyppy ja agiradalle. Ohjaajan omaperäisistä kuvioista huolimatta Kundi suoriutui annetuista tehtävistä hienosti, ja vauhdilla. Hyppyradalta kertyi valitettavat 10vp ohjaajan ohjattua koiransa ohi putken suusta ja toinen virhe sattui kolmanneksi viimeisellä esteellä kun ohjaaja toheiloi jälleen ja Kundi kiireessään ponnisti huonosta kohtaa lopputuloksena pudotus. Ihanneaika alittui muistaakseni melkein kymmenellä sekuntilla ja colliepoika oli kaikin puolin tarkkana ja energisenä kuten agitouhuissa aina.
Agilityradalla ohjaaja näyttikin taas miten koiraa ohjataan. Eli toisin sanottuna meinasi juosta päin estettä ja tästä innostuneena esitti kansalle sellaisia kevätjuhlaliikkeitä ettei paremmalla väliä. Kundi kuitenkin jatkoi rataa eteenpäin ja löysi omatoimisesti vielä putken oikeaan päähänkin. MUTTA, mitä tekee ohjaaja. Tietysti omasta akrobatiastaan hölmistyyneenä huutelee koiralle kehuja ja näin kutsuu sen takaisin putkesta. Tästä ainoat 5vp jotka radalta kertyivät. Ihanneaika alittui jälleen selkeästi.

Jälleen voidaan siis sanoa että Kundi on hävennyt silmät päästään ohjaajan esittäessä korkeakulttuuria yleisölle. No onpa treeneissä mitä harjoitella kun yritetään laittaa ohjaaja kisakuntoon. Mutta on löydetty myös Kundin heikko kohta, nimittäin pakkovalssi. Tässäkin vika saattaa olla enemmän ohjaajan korvienvälissä kuin koiran ymmärryksessä, mutta jotenkaan Kundi ei pakkovalssilla tykkää kääntyä. Ratkaisu, ei käytetä sitä.Ei vaan treeniä treeniä.


Viikonloppuna onkin luvassa pitkään kauhisteltu harjavallan ryhmis. Tästä kauhistuneena toivottavasti pääsemme Kundin kanssa mökille rentoutumaan, koira kun on heittänyt jo talviturkin niin taitaisi olla myös omistajan vuoro, tai sitten ei. Kirjoittelun lomaan on mahtunut jälkitreeniä, joka näin pikailmoituksena sujuu todella hyvin, vähän turhankin tarkasti ja rauhallisesti, kommentoi ohjaaja.Ollaan myös kokoonnuttu hakuporukan kanssa ja Kundi oli intoa täynnä. Nenähommista ehkä enemmän ja tarkemmin seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti